Com Funciona

El Banc de Temps de Lleida  està format per un grup de persones disposades a ajudar-se mútuament mitjançant l’intercanvi d’habilitats, talents i experiències. Les persones inscrites en el Banc de Temps hauran d’oferir un determinat nombre de serveis (mínim un), i podran demanar aquells que necessitin per cobrir les seves necessitats. Un cop inscrit, ja serà membre del Banc de Temps i rebrà una contrasenya personal per entrar a la web i podrà començar a donar i rebre temps.

A la intranet hi haurà un llistat de serveis i demandes i qui els ofereix o demana. L’accés a aquests documents està restringit als socis. Els socis que no tinguin accés a internet en poden imprimir un llistat de socis i un llistat de demandes i ofertes o consultar-lo a la Secretaria del Banc de Temps en l’horari establert.

Quan un soci necessita un servei el primer que fa és consultar a qui li pot demanar. A la web trobarà el telèfon i/o correu electrònic, barri i disponibilitat horària del soci i es posarà en contacte amb ell.

Si la persona contactada pot realitzar el servei, cal acordar un lloc i data per la trobada. Es important parlar dels detalls del servei (si hi materials necessaris i, si és dona el cas, qui els compra i quan costen, quant temps es creu que trigarà a fer-ho…) és important per evitar problemes. Cal assegurar-se que l’altra persona entén el que va a fer abans que comenci l’intercanvi.  No s’accepten propines o regals pel servei, i molt menys demanar diners a canvi, no es tracta d’un favor, sinó d’un intercanvi de temps. La puntualitat en les cites és necessària i, si per algun motiu s’arriba tard cal contactar amb la persona com més aviat millor.

Si algú demana un servei i no pot oferir-lo, s’agraeix l’ interès pel contacte i es suggereix, si es pot, una altra persona coneguda que pugui realitzar-lo.

Si ningú ofereix el servei, es pot sol·licitar posar un anunci al tauler d’anuncis de la web per demanar-ho. Per aquest fi, caldrà comunicar la demanda a secretaria, enviant un correu electrònic o presencialment.

Els serveis seran prestats únicament per i per a persones associades al Banc de Temps i menors o persones dependents al seu càrrec.

Compte de temps i talonaris.

Cada persona inscrita al Banc de Temps, serà titular d’un compte corrent de temps. Quan s’ofereix un servei a una altra persona se li “paga” pel temps que s’utilitzi en donar-lo. D’aquesta manera, es sumen les hores que guanya fent serveis i es resten les hores que gasta rebent serveis. Es pot fer una transferència a través del portal de gestió del banc de

temps o es pot comunicar l’intercanvi a secretaria, on farem aquest servei als socis que no tenen internet.

Activitats grupals.

Com funcionen els tallers?

A banda d’oferir serveis de manera individualitzada, també es poden oferir a un grup de persones. Per exemple, organitzant un taller a tots els membres del Banc. En aquest cas, el temps que es rebrà serà el que s’ha trigat a preparar i impartir el taller i el transferirà el Compte Solidari del Banc del Temps. Als assistents al taller o curs se’ls restarà una quantitat en minuts acordada abans del taller. En general, encara que un taller duri 1h, al haver-hi diversos assistents, només caldrà pagar una part en minuts.

Exemples de tallers:

Grups de tricotar, Scrapbook, Reciclatge artístic, Ninos amb mitjons, Tallers de cuina, Dansa, Ioga, Herbes Remeieres, Introducció a les Xarxes socials, Comptabilitat familiar, Com fer una pàgina web, Com arreglar una bicicleta…

Animem als socis a proposar tallers mitjançant l’apartat Contacta, per tal de compartir coneixements i habilitats i facilitar la interacció social entre els membres.

1 thoughts on “Com Funciona

  1. M’gradaria participar en el Banc del Temps. Si ens podem ajudar entre nosaltres ho trobo una molt bona idea sense moure diners, sino el temps de cada persona per ajudar un altre i que ho puguin fer igualment per tú.

    M'agrada

Deixa un comentari